Min kunst

Mine malerier er stringent og systematisk opbyggede, til tider med et tvist af noget vildt og løssluppent og ofte med et surrealistisk islæt. Jeg eksperimenterer med horisontlinje, dybdeskabende streger og elementer fra den virkelige verden. Landskaber transformeres til geometriske figurer og organiske former. Den stramme komposition balanceres med noget legende og overraskende. Der er finurligheder og detaljer, der ikke opdages ved første øjekast. Et utraditionelt og let provokerende valg af farver understreger det surrealistiske udtryk. Alt i alt, min helt egen stil.

Antaget på Kunstnernes Sommerudstilling 2017 og 2018.

2018 optaget i Det Kunstneriske Råd, Aalborg Kunstpavillon.

2013 optaget i kunstnergruppen LIV. Formand for gruppen fra 2016-21.

Uddrag fra bogen "101 kunstnere, 2017" skrevet af redaktør og kunstanmelder Tom Jørgensen: 
"Mange kunstnere arbejder enten helt abstrakt eller helt figurativt. Eva Dalby-Jakobsen har valgt en anden strategi. Hendes malerier er både disciplinerede, skarpt optrukne og med den stramme geometri, der kendetegner det konkret abstrakte maleri, som man f.eks. finder det hos Poul Gernes. På den anden side genkender vi nogle ting fra den fysiske verden."
"Eva Dalby-Jakobsen opererer i sine malerier med en blanding af mindst tre forskellige stilarter og mindst tre forskellige temperamenter. Det konkret abstrakte, det surreelle, det klassisk figurative, det disciplinerede, det poetiske og det legende."
"Med sin legende, skæve, fantasifulde og poetiske tilgang til maleriet har Eva Dalby-Jakobsen skabt sin helt egen profil. Godt gået!"

Kunstavisen okt. 2015, kunsthistoriker Pier Maria Andersen:
"En anden fra gruppen, man må bemærke er Eva Dalby-Jakobsen. Hun arbejder med spændende aflange billedformater, hvor alt kan ske. Geometrien hælder faretruende, der er spontane udførelser, og så er der det mørkegrønne lærred, hvor røde krakeleringer spreder sit netværk. Tre øvrige billeder med titlen "Ballade" er i henholdsvis blå, røde og lyse farvetoner. Især det blå billede er interessant, for her ses to cirkulære former placeret i en af de gyldne punkter og et netværk af streger breder sig fra horisonten og ud mod os. På en gang er der noget Richard Mortensen og Rene Magritte i hendes billeder, et surrealistist billedunivers." 

3. prisvinder på Bjerringbro Udstillingen nov. 2015
Udvalgt af censorerne Rigmor Bak Frederiksen og Thomas Andersson til at modtage en af tre kunstnerpriser.